Perfecte wereld

In deze digitale tijden, hebben wij onze vooroordelen en mening sneller klaar dan ooit te voren.

Als je te veel verliefde / vrolijke posts op FB durft te zetten, dan ben je waarschijnlijk gewoon aan het overcompenseren! Nee, je bent niet gewoon gelukkig. Je probeert iets te verbergen voor de medemens. Of, na 3x sportschool een nieuw “fit girl” account aanmaken en zo veel mogelijk gal spugen op iedereen met een maatje meer. Want de hele wereld moet natuurlijk wel zien dat je geweldig bent.

Gelukkig plaats je die foto van je mond vol chips niet. Stel je voor.

Het is belangrijker dan ooit om perfect over te komen. En om heel eerlijk te zijn, het irriteert mij meer dan dat het ooit heeft gedaan. Waarom moet ik mij bezighouden met lijstjes waarop staat wat je wel en niet mag posten? Toch vaak nadat je een lijstje hebt gelezen met do’s and dont’s zal dit invloed hebben op je gedrag. Natuurlijk niet bij iedereen, maar er zijn veel mensen zo onzeker (waaronder ikzelf) die dan toch ineens een foto maar weer verwijderen.

Deze nieuwe wereld maakt mij vaker onzeker dan dat mij lief is. Vaak voel ik me te min, vooral als het om het uiterlijk gaat. Ik schommel veel met mijn gewicht, hierdoor hoor ik bij de te dikke mensen. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat ik bepaalde foto’s niet ga delen. Een foto van een stevig persoon met eten, is natuurlijk DE kans om een persoon belachelijk te maken. 

Daarnaast, ben ik ook nog eens een tienermoeder(!) en moeder van een zoon met ADHD, wat volgens vele Facebook deskundigen  een verzonnen ziekte is. 

Nu ik dit stukje zo schrijf, lach ik mezelf een beetje uit. Jeetje. Ik ben toch wel het ultieme doelwit voor de nieuwe generatie pestkoppen! 

Toch heb ik besloten om te gaan werken aan deze onzekerheid en me minder aan te gaan trekken van de “regels” die online gemaakt worden. Hoezo laat ik mij beperken door een puber in zijn zolderkamer? Hoe is het mogelijk, dat ik zo beïnvloedbaar ben geworden. En dat op een pagina, die gemaakt is om jezelf op te kunnen laten zien! 

Voorlopig ga ik proberen om in deze “perfecte” maatschappij mijn eigen absoluut niet perfecte persoon te zijn. Dit heeft tijd nodig, maar ik weiger toe te geven aan mijn onzekerheid en aan het onmogelijke beeld waar vrouwen tegenwoordig aan moeten voldoen. 

Ik ben maar gewoon Gentry, te zwaar en eeuwig op dieet. Troste eigenaresse van de tienermoeder stempel. 

 

De foto die eigenlijk niet kan. Want, maatje meer.
Advertenties

4 reacties op ‘Perfecte wereld

  1. Gewoon jezelf blijven meid!
    Ik weet nog wel een hele mooie “sterke” foto van je…die verdiend hier toch eigenlijk een ereplaatsje…voor jou!!
    Show them your balls! 😉

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s