Feminist?

Onderdrukking van vrouwen. Merk je hier veel van in deze tijden? In dit land, waar zogenaamd vrijheid van meningsuiting voorop staat. Er zijn hele kleine dingen waardoor mij langzaam opvalt, dat het vaker gebeurt dan je lief is. Mannen die besluiten hoe lang de rok van een vrouw moet zijn. Hoe diep het decolleté  van een kledingstuk mag zijn. Een argument wat ik net hoorde “anders raakt de leerkracht van zijn stuk”. Moet ik hier rekening mee houden? Is het mijn zorg, dat een docent naar bh’s van Sapph© of Marlies Dekkers© kijkt? Zou het niet over het algemeen zo moeten zijn, dat een man professioneel  zou moeten blijven? Waarom maakt een rokje boven de knie een vrouw minder intelligent? Waarom is een vrouw met een korte rok meteen een slet en bij een lange rok meteen preuts? En voor eens en altijd. Ik kleed mij niet voor de man. De kleding wat ik draag, doe ik aan omdat IK dat leuk vind. Niet omdat iemand zo nodig naar mijn decolleté moet kijken. En als je kijkt, geniet er van. De bh was te duur om te verstoppen.

Het valt me op dat ik dit soort mannen (en vrouwen) aanstellers begin te vinden. Ga toch weg. Alsof een vrouw niet opgewonden kan raken van een goed kostuum of strakke jeans bij een man. Heb je daar iemand al eens over horen praten? Voor mij, is een goed geklede man een zwakte. Een mooi pak, bloesje iets open. Ja, daar kun je mij ook wel mee afleiden. En geloof me, er zijn meer vrouwen die dit denken! Komen er nu ook richtlijnen in bloesjes voor mannen? Criteria wat bepaald hoe strak een pantalon mag zitten? Hoezo, is het in deze wereld zo dat er wel op alles van de vrouw kritiek geuit mag worden?

Feminist is een woord wat je veel terug kan vinden in media en op tv. Beyoncé heeft zich de laatste jaren keihard neer gezet als feminist. Wat een powervrouw. En dit doet ze, in kleding wat zij mooi vind. Hebben de mannen daar ook kritiek op? Nee, natuurlijk niet. Beyoncé is een prachtige vrouw, hier kijken ze natuurlijk graag naar.Maar o nee, als een collega op het werk een statement maakt met kleding. Die heeft zich vast naar de top gewipt.

Natuurlijk wil ik niet iedereen over 1 kam scheren. Maar mensen, kom op. We leven in 2016. Dat er überhaupt nog feministen nodig zijn, is toch om je dood te schamen. Tijdens de les, valt op dat ik  mij ook bij dit groepje kan aansluiten. Het maakt me boos, boos om te zien dat mannen nog steeds denken te kunnen bepalen wat wij dragen en waar wij werken. Het maakt me ook boos, dat er geen 1 man in mijn klas zit. Waarvan bijna zeker is, dat dit komt doordat werken in de zorg een vrouwelijke stempel heeft gekregen. Wie heeft die stempel geplaatst? Wie heeft er besloten dat bijvoorbeeld een vrouw mag huilen, maar een man niet?

Wat zou het mooi zijn, als iedereen elkaar eens zou beoordelen op kwaliteiten in plaats van op het geslacht of afkomst. Tot die tijd, zal ik elke discussie hoogstwaarschijnlijk pittig aangaan. Dus, sorry klasgenoten en vooral leerkrachten die discussies starten. Mijn mening steek ik niet onder stoelen of banken. En al helemaal niet omdat ik toevallig een vrouw ben.

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s