Vriendschap

Over het algemeen ben ik echt een sukkel in het tot stand houden en ontwikkelen van vriendschappen. Veel te druk met mijn gezin, studie en werk. Als ik na een lange dag thuis zit, heb ik helemaal geen zin om nog de deur uit te gaan. Deze eigenschap zorgt er voor dat ik vriendschappen nooit lang kan aanhouden, mits de persoon waarmee ik bevriend ben dit begrijpt en/of zelf ook zo ervaart. Verwateren is een talent, ik vergeet gewoon te appen of te bellen. Ik vind een persoon daarom niet minder leuk, maar mijn overdrukke en volle hoofd vergeet gewoon dat ik contacten heb die ik moet(?) onderhouden.

De mensen die ik al lang in mijn leven heb, beseffen zicht dat ze mij soms gewoon moeten bellen. 

Vaak begin in halsoverkop aan een nieuwe vriendschap, direct close in mijn leven. Na een paar weken, wanneer het nieuwe er af is stop ik met bellen. Excuses, ik denk er gewoon niet aan. Vaak laat ik mensen ook gewoon te snel toe, veel te snel diep binnen in mijn ziel. Wat zich uit in onzekerheid, ongemakkelijkheid. Want aangezien ik iemand zo dichtbij laat komen in een korte tijd, is het heel lastig om achteraf toch de situatie af te remmen. 

Eigenlijk had ik verwacht dat wanneer ik ouder zou worden, ik deze kwaliteiten wel zou ontwikkelen. Maar ik ben nu 26 en heb geen idee hoe ik een vriendschap begin of behoud. Dankbaar ben ik voor de mensen die me langer kennen dan vandaag. Bel mij maar gewoon. En tja, als je hier geen zin in hebt. Bescherm jezelf en bel gewoon niet meer. Ik zou nooit het meisje worden met massa’s aan vriendinnen. Ook niet de dame die dagelijks op stap wil. 

Avondje Netflix met wijn? Prima, het liefst in mijn eigen huis in m’n pyjama. Tot snel. 

Advertenties

2 reacties op ā€˜Vriendschapā€™

  1. Heel erg herkenbaar! Vooral ook het halsoverkop aan nieuwe vriendschappen beginnen want alles is nieuw en leuk en spannend en prikkelend en hoihoi wat een feest, maar dan als het nieuwe ervan af is, is het ook niet meer zo prikkelend en spannend als dat het in het begin leek en dan is het weer tijd voor iets nieuws. Hoera

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s