Open boek.

Dus, jij bent nu een schrijver? Zou je dat nou wel doen, al die persoonlijke verhalen online? Is het je doel om geld te verdienen hiermee ofzo? Dit zijn een paar vragen die ik de laatste twee weken te horen heb gekregen. Om duidelijkheid te bieden: ik schreef altijd al. nee, ik hoef geen geld te verdienen met een blog (zou wel tof zijn als het kon!) En, over het delen van persoonlijke verhalen, is mijn mening dat openheid geen kwaad kan.

Het is juist mijn doel, om begrip voor mijzelf en mijn gezin te krijgen. Van mijn zwaktes mijn kwaliteiten te maken.  Herkenning te bieden aan mensen in de zelfde situaties. Niemand heeft er wat aan om met geheimen te leven. Geheimen eten je op, deze vreten aan je. Waarom zou ik niet mogen delen dat ik iemand ben die haar leven al last heeft van onverklaarbare depressieve momenten, faalangst, onzekerheid, hooggevoeligheid en misschien ADHD? Wat is het ergste dat mij kan gebeuren? Dat mensen op mij neerkijken na het lezen, zegt meer over deze mensen dan over mij.  Ik  ben geen advocaat of politicus en heb ook zeer zeker niet de intentie om dit te worden, dus zal het nooit tegen me gebruikt gaan worden in een run naar het presidentschap. En dan nog, openheid kan je redden. Openheid kan misschien zelfs een ander redden. Ik  ben geen minder persoon, ik werk en leer bikkel hard. Werk met 150% inzettingsvermogen een veel liefde op mijn werkplek. Dus, wat zou dat schrijven mij voor negativiteit moeten brengen?

Voor iemand met een rebel in zich, is het helemaal heerlijk om tegen taboes aan te schoppen. Mensen die mij kennen, weten dat ik vaak in spontaniteit dingen hardop zeg die een ander weg zou slikken. Helaas, kan niet iedereen hier tegen. Soms is het ook verre van handig. Maar goed, je leert leven met je onhandigheid. Dus, het zou zomaar kunnen zijn dat ik eens iets schrijf wat niet iedereen even leuk vind. Of juist wel, i don’t care.
Dit schrijven wat ik doe, is op de eerste plek een hulpmiddel voor MIJ. Om mijn hoofd op te ruimen en om anderen herkenning aan te bieden. Je bent niet alleen. Je bent niet de enige depressieve persoon, de enige moeder die moeder zijn soms klote vind, de student die haar eigen groeien in de weg staat met onzekerheid, het personeelslid wat soms huilend naar huis gaat door frustratie.

Je bent niet alleen.

Als er nou iemand is die me wat wil vragen, iets wil weten. Stuur me maar gewoon een berichtje, ik heb geen moeite met het geven van uitleg. Ik help je graag.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s