Tijd. 

Dat ik vanmiddag even overliep, was voor de hele wereld duidelijk te zien. Sorry leerkracht. Sorry bso juf. Sorry kids. Sorry Rob. 

Ik weet alleen even niet meer hoe ik in vredesnaam moet werken en naar alle komende afspraken van de kinderen kan gaan. Hoe doen andere ouders dit?  Wij weten op het moment even niet waar we de tijd vandaan moeten halen. 

Ouderbegeleiding, kinderbegeleiding, speel/leergroep en ga zo maar door. Hoe moet je in hemelsnaam naar al deze afspraken, zonder je baan of studie te verliezen? Kan iemand mij uitleggen waar je de tijd vandaan moet halen? Elke afspraak wat maar ook iets met begeleiding te maken heeft, is tijdens normale kantoor uren. Als ouder sta je dan elke dag in tweestrijd. Aan de ene kant wil je alle hulp aan je kind aanbieden wat deze maar nodig kan hebben, maar aan de andere kant heb je ook een baan nodig om je gezin draaiende te houden. 

Wanneer je kind valt onder de categorie “speciaal” kind, komt er veel meer kijken dan alleen een diagnose. Talloze gesprekken, onderzoeken, therapieën wringen dan je leven binnen.  Elke afspraak wat verzet moet worden, geeft liters aan schuldgevoel. Ook de reacties van psychologen/begeleiders liegen er soms niet om. Ja, natuurlijk snappen wij dat het wenselijk is dat beide ouders aanwezig zijn! Begrijpen deze mensen allemaal niet dat wij ook werk en studie hebben naast het zijn van papa en mama? Vast wel. Zij doen ook natuurlijk alleen maar hun werk. 

Vandaag heb ik even geen idee meer waar ik tijd vrij kan en moet maken. De agenda is vol, mijn hoofd is vol.  Een oplossing lijkt weer kilometers ver, ik heb een nanny nodig!  Na een goeie nachtrust is dit vast weer over. Morgen is er weer een nieuwe dag. 

Een dag met een afspraak bij onze kinderpsycholoog  en nieuwe begeleiding net in het laatste halfuur van mijn dienst. Dat dan weer wel

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s