Schoolfoto’s.

Vandaag hebben de kinderen hun school foto’s mee gekregen. Nee, niet meer het plastic envelopje met een setje foto’s er in. Een code, om digitaal foto’s te bestellen. Dit is nu een poosje zo, maar ik kan er niet aan wennen en heel eerlijk ik vind ze veel en veel te duur.

Maar wat mij als controlefreak pas echt dwars kan zitten, is dat op de foto’s van 6 euro per stuk er niet even opgelet wordt dat een hemd onder het truitje weg komt kijken. Of dat even de haren uit het gezicht gehaald moeten worden. Zelf maak ik vaak foto’s van kinderen en snap werkelijk niet waarom je als fotograaf niet er voor zorgt dat de kinderen er fatsoenlijk uit zien. Waarom heb je niet een pak babydoekjes bij je om pasta mondjes schoon te vegen? Hoe kan het dat er niet even een “kleding check” plaats vind. Even fatsoeneren voor de school foto’s is toch geen overbodige luxe?

Ben ik te kieskeurig? Te veeleisend? Of mag je als ouder hier niet met een te kritisch hoofd naar kijken? Onder de maat en veel te duur, sorry dat ik het zo breng. Het is ook niet zo dat ik de leerkrachten hier op aan wil vallen, dat zou niet helemaal terecht zijn. Maar als fotograaf wil je toch telkens een zo mooi mogelijk resultaat? Of gaat het tegenwoordig alleen om snel geld verdienen? Onder het motto: de ouders kopen het toch wel. Nou, deze veeleisende en zeurende moeder niet. Hoe jammer ik het ook vind, ik heb besloten dat ik echt niet zo veel geld ga uitgeven aan foto’s die ik niets aan vind.

Niks geen ongemakkelijke foto’s meer met een blauwe wolkjes achtergrond. Complete actiefoto’s, modelletjes. Erg leuk idee maar of het nodig is.. Mijn kids gedragen zich lekker ongemakkelijk voor de lens en dat is maar weer is duidelijk zichtbaar. Toch bestel ik van allebei een setje. Leuk voor later! Kunnen wij ze mooi voor gek zetten als hun date bij ons op de bank zit.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s