Toetsen.

Studie ontwijkend gedrag, bijna elke student kent het wel. Deze week heb ik er erg veel last van en het is te irritant voor woorden! Na elk geschreven woord doe ik weer wat anders, hoe kan het bijvoorbeeld toch dat midden op de dag mijn batterij al weer half leeg is? *sluit alle social-media sites snel af*

Morgen is het weer zo ver. 1 keer in de 10 weken is het toets dag. Nou fantastisch. Op de planning voor morgen staat een toets en een examen. Heerlijk. Nu doe ik nog stoer, morgen heb ik last van  alles wat je maar kan bedenken. Vlekken, jeuk, hoofdpijn, buikpijn etc.
Of ik nou kan zeggen dat ik er veel moeite voor heb gedaan dit keer, nee eigenlijk niet. Wat ik wel heb gedaan, is scrollen op facebook, 9gag, instagram en tegenwoordig een nieuwe site wat mij kan afleiden: WordPress.

Ik kan alleen maar hopen, dat mijn “stel alles uit tot het laatste moment” houding mij morgen niet in de problemen werkt. Het Nederlands examen doe ik morgen voor de tweede keer, het ROC doet namelijk niet aan vrijstelling. Dus hier maak ik me niet intens zorgen over, ik weet wat ik kan verwachten. Maar het zijn juist dit soort situaties die mijn  SOG probleem versterken. Ik word ineens arrogant, zo van  “dit kan ik wel gewoon”. Nou, ik kan zelfs mijzelf niet voor de gek houden. Trap er niet in, ik ben voor elke toets dood zenuwachtig.

En ja, terwijl ik nu had moeten leren schrijf ik een blog over dat ik niet aan het leren ben en dit wel zou moeten doen. Het brein van een student is toch geweldig, wees eerlijk! Wat ook leuk is, pinterest afspeuren naar leuke studenten quotes. Compleet onnodig, maar de tijd blijft wel door tikken. Ook heb ik nu net nog even gelachen om een  Oma wat voor het eerst snapchat filters ziet, terwijl ik het tabblad Word dreigend boven in beeld open heb staan. Het lijkt me verstandig dat ik nog maar even ga leren, voordat alle leuke programma’s op tv weer beginnen! Hallo nieuwe afleiding! Oeh, er staat ook een nieuwe aflevering van m’n serie online. Of… misschien toch nog even een dutje? Hey! een whatsappje!

Mede studenten die morgen ook een toets hebben, veel succes!

Advertenties

2 reacties op ‘Toetsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s