50 tinten rood. 

Ongemakkelijke situaties creëren, ik  ben er echt een held in. Ongemakkelijke uitspraken doen of een rare vraag stellen, ja hoor ze zijn er uit voordat ik er erg in heb. Dan heb je daarnaast nog het feit dat ik soms erg klungelig kan overkomen met als bonus: mijn eeuwig rood kleurende hoofd. Jeetje, roder dan rood. 50 tinten rood is er niets bij. 


Ongemakkelijk? Rood. Druk? Rood. Boos? Rood. Blij? Rood. 

Mijn wangen (lees: gezicht)  kleuren zich bijna bij elke emotie vuur rood. Nou, staat dat even leuk in een belangrijk gesprek.

Maar, even over ongemakkelijke situaties. Ik heb besloten om van sommige dingen en ook mensen afstand te doen. Zo wil ik minder aandacht geven aan Facebook. Nee nee. Ik ben geen hipster die dit zegt om aandacht te krijgen. Ik ben oprecht klaar met de “gluurder” op sociaal media. De gluurder die nooit wat zegt, nooit wat stuurt, nooit wat liked. Die gluurder die stiekem door je foto’s scrolt. Kijk, elke post liken is echt niet nodig. Ik was net aan het scrollen door mijn vriendenlijst en was van sommige mensen oprecht verbaast dat wij nog vrienden waren online. Mocht ik nou ook overkomen als een gluurder, delete me gerust. No offense.

Na vele jaren verslaafd te zijn aan Facebook, heb ik mij wel een behoorlijk lijstje mensen verzameld. Mensen die je niet eens aanspreken op straat. Waarom zijn wij dan bevriend? Ik begroette laatst iemand uit mijn vriendenlijst. Geen respons. Eerst dacht ik nog dat ze me niet had gezien. Dat kan natuurlijk! Maar nee, ik werd bewust genegeerd!! Maakt overigens niet uit, doe ik ook heel vaak. Maar toch moest ik er om lachen. Je wilt dus geen hallo zeggen/zwaaien/knikken maar wel vrienden zijn online.

Nu heb ik dus besloten om deze mensen uit mijn lijst te bonjouren. Niet omdat ik een hekel aan je heb, maar gewoon omdat het gek voelt om genegeerd te worden op straat en bespioneerd te worden online. Nu is er alleen èèn probleem aan het verwijderen van mensen. Je komt ze weer tegen. En die dag, beste ex Facebookvriend, zal mijn gezicht verkleuren in de meest rode tint die er is. Gewoon, omdat mijn gezicht dat kan.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s