Een brief aan mijn 16 jarige ik

Terwijl ik net wat blogs aan het bekijken en lezen ben, kom ik dit concept meerdere malen tegen. Wat zou je nu zeggen, tegen jou 16 jarige ik? Toen ik 16 werd, stond mijn complete wereld op de kop. Want, ik was namelijk zwanger van mijn eerste kind. Op dat moment zocht ik liefde op een plek waar ik bedrog kreeg en uiteindelijk een zoon. Een zoon, waar ik zielsveel van hou, maar een zoon die geboren werd in een omgeving waar ik, nu 10 jaar later absoluut niet trots op ben. Vandaar, dat ik besloot mee te doen aan deze uitdaging. Misschien werkt deze brief als verwerking of als troost. Mocht je nu geïnspireerd raken, wat houd je tegen? Schrijf die brief! Ook al gooi je de brief over een week in de prullenbak.

Lieve ik,

Waar ben je nu toch in terecht gekomen? Een zwangerschap tijdens je examen jaar. Op dit moment ben je ongeveer over de helft. Het is een jongetje en wat gaat hij een kleur brengen in je leven. Dit kleine mannetje gaat je nieuw zuurstof geven en je hart weer vullen met vreugde. Probeer het te zien in elk moment. Koester elke lach. 

Het spijt me dat ik niet alleen maar goed nieuws kom brengen, maar je gaat een roerige tijd tegemoet. Beloof me, dat je blijft vechten. Laat die duistere gedachten over jezelf maar los. Het komt niet door jou, het is niet jouw schuld. Kon ik je maar vertellen en overhalen, om uit je verstikkende relatie te stappen. Gelukkig duurt dit nu niet meer zo lang. Je komt er wel uit eindelijk. Je geduld raakt toch eens op. Wat zou ik je graag beschermen tegen de mentale littekens die hij bij je gaat maken de komende 1,5 jaar. 

Aan de andere kant ben ik wel van mening, dat je door deze tijd een ander mens gaat worden. Bewuster wordt van wat je doet en zegt. Het zal je rustiger maken, helaas heeft dit tijd nodig. Lieve ik, probeer te luisteren naar je gevoel. En ja, je gevoel zal juist zijn. Over elke situatie die je de komende tijd in je onderbuik voelt, heb jij gelijk. Laat niemand je iets anders vertellen.  

Ik zou je willen aanraden, om wat meer hulp te accepteren en om vaker aan de bel te trekken. Lieve ik, je bent te jong om het allemaal alleen te doen. Het liefst zou ik je willen vertellen om nu maar direct al je “vriendinnen” gedag te zeggen. Zoek vernieuwende en inspirerende mensen op. Vooral die inspirerende mensen, die ga je nodig hebben. Blijf lezen, blijf je verdiepen in zaken wat je inspireren. Zoek troost in goede literatuur en in films. Ik weet dat je het niet durft te uiten, maar o wat heb je die kennis nodig. Lieve ik, het komt allemaal goed. Je hebt mijn woord. Blijf vechten voor jouzelf en voor je zoon. 

Geloof me, de dag dat je hem tegen komt.. valt elk puzzelstukje op zijn plek. Je hart doet zeer van liefde. Elk kapot geslagen stukje, gaat hij lijmen. Helaas breekt hij hem kort daarna opnieuw. Gelukkig is dit van korte duur, hij kan niet meer zonder jou en Colin. Hij gaat je redden en samen worden jullie een team. 

Lieve ik, over 10 jaar heb je alles wel voor elkaar. Maak je niet druk, je bent al verder dan veel van je zogenaamde vriendinnen die je in de loop der tijd bent kwijt geraakt. Gelukkig krijg je prachtige mensen om je heen op de plekken die zij achter laten. Het blijft vallen en opstaan, jij onzeker beschadigd meisje. Maar het komt goed, ik beloof het. 

Oh, nog een laatste tip. Overal tegenaan schoppen heeft absoluut geen nut. Het kost je alleen maar energie.

Liefs, je 10 jaar oudere ik.

 

Advertenties

3 reacties op ‘Een brief aan mijn 16 jarige ik

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s