Aardbeien 

Het is druk, ik heb het warm..en om heel eerlijk te zijn heb ik niet veel zin meer. Het is mijn derde avond dienst en 22:00. “Zuster, loop even mee naar de keuken” in gedachten loop ik mijn lijstje af, ik heb nu geen tijd voor de extra aandachtzorg, wetende dat er nog wat dames zijn die ook de pyjama aan willen. 

“Hier kijk eens, de twee mooiste aardbeien van vanmiddag, speciaal voor jou.” Het komt uit een goed hart, met een hoopvolle lach. Het laatste waar ik op dit moment tijd voor heb, is op mijn dooie gemak aardbeien eten.. 2 aardbeien op een schaaltje, mes en vork er naast.  

“Wil je liever suiker of slagroom er bij?” Nee zo is prima! Ik rem haar vlug af, voordat ik zo een feestmaal weg moet eten. Kom, dan gaan we even zitten. Een opgelucht gezicht. Haar had ik niet graag teleur willen stellen. 

“Ik zoek de hele middag al naar een telefoon nummer, maar heb geen idee waar ik het heb gelaten. He bah, nu lig ik er straks wakker van.” Ik bied aan om tijdens het snoepen even op mijn telefoon te kijken en binnen 1min heb ik het desbetreffende nummer gevonden. Verbaast over de huidige technologie en enorm dankbaar zwaait ze me uiteindelijk uit. 

“Welterusten zuster, hopelijk tot snel!” Op het moment dat ik snel naar de volgende dame loop, ben ik even vergeten hoe moe mijn benen zijn. Even vergeten dat ik geen zin meer had en naar huis wou. Dit zijn de momenten waarop ik mij besef waarom ik dit werk doe. Deze 10 minuten aandacht aan iemand die alleen zit, zijn nog belangrijker dan de 30 minuten zorg die ik haar daarvoor gaf. 

Die 10 minuten, lieten weer even zien wat een dankbaar en mooi beroep ik heb gekozen. Het is druk en onrustig in de instelling, bezuiniging is het meest gebruikte woord in de zorg. Maar uit eindelijk ben ik daar maar voor 1 ding. De bewoners. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s