Radiostilte

Het is even stil geweest rondom mijn blog. Terwijl ik wel dagelijks er aan dacht om wat te schrijven wou ik in mijn vakantie zo min mogelijk bezig zijn met het internet waaraan ik de laatste jaren zo verslaafd ben geraakt. Zie het als afkicken. Je kan er om lachen, maar het stoort me ontzettend hoe vaak ik de telefoon in mijn handen heb. 

De laatste maanden viel het mezelf steeds meer op. Alles draait om telefoon, iPad en laptop. Blijf online en je mist niets. 24/7 op de hoogte van alles wat er in de wereld aan de hand is. Opwinden over nieuwsartikelen, reacties op Facebook. Onnodige negatieve energie, die mijn hoofd vullen met nutteloze informatie en stof tot nadenken. 

Zoals veel mensen die mijn blogs lezen weten, zijn wij op vakantie geweest naar Disneyland Parijs. Wat een midweek vol emoties. Meerdere keren heb ik stiekem tranen staan wegvegen, op momenten dat mijn gezin betoverd werd door de magie wat dit land met zich mee bracht. Een huilende zoon na het zien van zijn grootste held, zorgde ervoor dat ik dagen lang als een emotionele spons rondliep en al het geluk van de kinderen in mij op nam. 

dikke tranen van vreugde..

Het maakt niet uit hoe oud je bent, het betoverende geluk om je heen zorgt ervoor dat voor heel even het kinderlijke geluk in het drukke volwassen hart naar boven komt. Het resultaat hiervan is dan ook, dat je alles lachend tegemoet gaat. Dus ook de 3 dubbele controles en scans voordat je het park of hotel in mag, lachend langs de soldaten met hun indrukwekkend grote wapens klaar in hun hand. Het besef dat er zo veel ellende gaande is op de wereld, treed voor een paar dagen even terug naar de achtergrond. Een week lang ben ik mij amper bewust geweest van het nieuws, van het leven van mijn Facebook vrienden. Een week lang in mijn eigen bubbel en om heel eerlijk te zijn.. Ik heb hier zo ontzettend van genoten. Gewoon even geen ellende, alleen maar mooie en vrolijke dingen.

wanneer dit je dagelijkse uitzicht is, heb je de telefoon maar nog voor 1 doel. De camera.

 Een aanrader voor iedereen die nog vakantie heeft. Neem niet alleen vakantie van je werk, maar ook even van je sociale leven online. Vergeet alles even en focus je op het leven met de mensen die je lief hebt. Het is zo belangrijk om samen te zijn. Voor je het weet is het leven voorbij. 

Advertenties

Een reactie op “Radiostilte

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s