Heimwee

Dat was het dan. De zomervakantie is voorbij. Kindjes liggen heerlijk in bed, de broodtrommels klaar op het aanrecht. Kleding uitgezocht, nieuwe tassen staan klaar. Morgen is het zo ver. Het echte leven gaat weer beginnen. Geen lange avonden en rustige en slome ochtenden meer voorlopig. (Sinds deze zomer slapen onze kinderen uit en ik meen het, het verschil was duidelijk te merken.) Het was een zomervakantie als nooit te voren. Om heel eerlijk te zijn kan ik mij niet herinneren zo te hebben genoten van de zomer. Vele vakanties  telde ik de dagen af om de kinderen naar school te mogen brengen. Maar vanavond? Ik heb er een heimwee achting gevoel bij dat ik mijn ochtend niet langzaam ga beginnen met mijn gezin. Esmée nog even tussen mij en Rob in, Colin die verhalen over van alles en nog wat verteld terwijl hij 10x van lig/zit/hang plek veranderd (ja, je hebt ADHD of je hebt het niet he). 

Nee, dit jaar waren de 6 weken te kort. 6 weken van alleen maar gezelligheid en momenten om nog maanden op te kunnen teren. Onze droomvakantie hebben wij eindelijk kunnen ervaren.. Maar nu? Hoe ga ik dit “zen” gevoel behouden in ons zo drukke leven? Nooit ga ik vergeten hoe Colin huilend op mij af kwam lopen in Disneyland nadat hij zijn grote held een knuffel heeft kunnen geven. Esmee wat opbloeide als een ware prinses en mijn lieve man waar ik zo van heb genoten tijdens onze vrije dagen. Meer tijd maken voor onszelf is prioriteit nummer 1. Minder extra dingetjes rondom de noodzakelijke taken is een must. Deze vakantie is een eyeopener geweest voor ons allebei. We verliezen onszelf te vaak uit het oog. 

We gaan met volle moed het nieuwe schooljaar in. Colin wat gaat starten op zijn nieuwe school. Waar ik erg benieuwd naar ben. Rob die start met een stage plek die goed bij hem past en ik mag beginnen met aftellen. Weer een rustgevend vooruitzicht. Zelf begin ik aan mijn laatste weken van mijn opleiding. 

Voor alle ouders die morgen de wereld van het basisschool leven instappen; succes. Het is even moeilijk om deze fase in te gaan. Maar geloof me, het gaat zulke leuk nieuwe ervaringen met zich mee brengen! De ontwikkeling van je kind is fascinerend om mee te mogen maken. En schaam je niet om snel een foto te maken van de eerste schooldag. Wees trots en dankbaar dat onze kinderen gebruik kunnen maken van een gezonde leeromgeving. 

Lieve juffen en meesters, hopelijk hebben jullie net zo genoten als ik deze zomer. Hopelijk is jullie batterij weer opgeladen, om zo de zware taak van onze toekomstige generaties  op jullie te nemen. Mijn dank is groot naar jullie inzet. Nu is het zowaar alweer bijna tijd om te slapen. Morgenvroeg gaan de wekkers weer en zal het lijken alsof de vakantie al weer weken voorbij is. Dinsdag verlang we waarschijnlijk alweer naar het weekend, maar voor nu houd ik nog even vast aan het ontspannen vakantie gevoel. 

Gelukkig hebben we de foto’s nog
Advertenties

2 reacties op ‘Heimwee

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s