Complimentje voor jezelf.

Bridget Jones, de lompe net iets te dikke flapuit die bijna elke vrouw wel kent van haar komische films. Voor velen van ons is ze op sommige plekken een spiegel. Vanavond zit ik samen met zuslief naar deze mierzoete film te kijken en besef ik me dat ik me in haar begin te herkennen. Waar ik eerder alleen maar om moest lachen en haar zag als een komische rol, zie ik dingen die pijnlijk herkenbaar zijn. 15 jaar geleden voelde ik me prima en vond haar maar een sneu ding. Maar ja, toen was ik slank en een onverslaanbare puber. Nu, moeder en “vrouw van” snap ik de onzekerheden waar ze mee aan het worstelen is. Mijn lichaam is lang niet meer wat het was en het bijwerken als een echte fitte mommy zit er voor mij niet in. Ik ben ergens op weg naar mijn 27e levensjaar de kunst van slank zijn verloren.

she-has-well-diverse-wardrobe

Nee, ik ben niet oud ik zie mezelf niet als oud. Maar na een drukke dagdienst van 8 uur, studeren, kinderen ophalen, boodschappen doen, huishouden regelen, het eten koken en de wandelende agenda te zijn van mijn veel eisende gezin kan ik de kracht niet vinden om te ploeteren in de sportschool waar ik, onzeker als ik ben over mijn lichaam geconfronteerd moet worden met fitgirls die zo mooi mogelijk op instagram moeten staan. Op dit moment kan ik het gewoon niet voor elkaar krijgen.

Nu zit ik op een zondag avond om 20:00 in m’n slobber outfit en hoge knoet te verplaatsen in de rol van de altijd maar pech hebbende Bridget Jones. De altijd iets te lompe dame, een flapuit. De rol van een iets te dikke vrouw die zich probeert op te vechten tegen alle knappe vrouwen met benen tot aan mijn schouders. De vrouw die zich door jaloers en onzeker gedrag in de problemen werkt bij haar partner.

hand in de lucht voor wie ook zo z’n avonden door brengt!

Vrouwen zijn eigenlijk ook helemaal niet aardig genoeg voor elkaar. We leven in een wereld waar we competitie zijn voor elkaar, elkaar de grond in trappen. Zichtbaar, maar vooral onzichtbaar. Veel vrouwen/meisjes hebben geen respect meer voor relaties. Ze pakken wat ze pakken kunnen. Voor de onzekere, iets te dikke vrouw is het moeilijk om naast een partner te staan terwijl er dagelijks andere vrouwen zijn die de onzekerheid versterken. Mannen hebben dit niet eens door, zijn vrienden met jan en alleman en laten zich niet zo snel gek maken. Waarom moeten vrouwen (natuurlijk niet allemaal) zich toch zo druk maken om alles?

Bridget laat precies zien wat er gebeurt met een vrouw die niet in het juiste hokje past. Die niet het droom uiterlijk heeft. Net iets te lomp tussen de knappe dames. Bridget is grappig, zorgzaam en vecht voor haar standpunten. En dat is eigenlijk precies wat we allemaal moeten doen. F*ck het beauty standaard. Ik probeer al jaren te voldoen aan een standaard waar ik toch nooit zal komen. Ontevreden tot en met. Dit moet eens stoppen, het gaat er om dat je precies weet wat je kunt. Waar ligt jou kwaliteit? Mijn kwaliteit ligt kennelijk niet bij het zijn van een instagram model, maar bij het zijn van een wandelende agenda voor mijn gezin. Voor de vrouw, moeder, zus, dochter, vriendin waar iedereen op kan rekenen. Die voor iedereen die goed voor haar is zal zorgen, ook wanneer dit ten koste gaat van haar zelf. Ik weet inmiddels wel wat ik aan de tafel breng en ik ben op dit moment niet meer bang wie er van deze tafel weg zal lopen.

Elke dag ga ik mezelf herinneren aan wat wel goed is aan mezelf. Dit moet ik niet van anderen horen, maar van mijzelf. Het vertrouwen terug vinden van binnen. Natuurlijk krijgt iedereen graag complimenten, maar een compliment van jezelf is zoveel belangrijker dan die van een omstander. Innerlijke rust en acceptatie. Al zo lang op zoek, vind ik het antwoord dan vanavond in een zoete en oude komedie? Wie zal het zeggen? Voor nu, proost op alle dames die niet in het standaard hokje passen. Proost op ieder uniek persoon wat vecht voor haar eigen leven en mening.

Jij mooie vrouw. Je mag er zijn. Jij bent goed genoeg. 

she-can-turn-flaunt-what-she-got

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s