Blog 1/7

Waar ik dus bang voor was, is dus aan de hand. Door de drukte in mijn leven op het moment kan ik het bijna niet opbrengen om te schrijven. Mijn hoofd zit zo vol met mijn agenda, dat er amper ruimte is voor wat anders. Vandaag heb ik daarom mijzelf een opdracht gegeven. Omdat er in mijn leven  voldoende is om over te schrijven, ga ik proberen om de komende dagen iets te beschrijven van mijn dag. 

Vandaag was dienst 1 van de 7. Ja zeven. 

1/7. Nog 6 diensten en blogs te gaan. 

De dag na kerst een ochtenddienst voelt als een maandag na de zomervakantie. Jakkes. Op de scooter zit ik er nog half slapend bij, vraag me af hoe ik in hemelsnaam de dag door moet komen. In m’n ochtend ritueel pak ik mijn spul bij elkaar. Sjok naar boven, schaamteloos de lift voor 1 verdieping. 

Een zieke collega. Shit. Dat is dus een route opdelen. In mijn hoofd mopper ik wat. Hoezo maandag gevoel?! Uit eindelijk valt het reuze mee, de ochtend zorg zit er op. Na mijn pauze bel ik naar het thuis front. Zoonlief heeft vandaag een basketbal toernooi. Ik voel me schuldig dat ik er niet bij ben, daarom een telefoontje om hem veel plezier te wensen. Ik bekijk mezelf vanaf een afstandje. Op kantoor,  een slordige knot in mijn haar en mijn zoon aan de telefoon. De stagiaire krijgt opdrachten en ik besteed een paar minuten aan een peptalk. Voor mijn gevoel doe ik het goed.

Na zo ontzettend veel inzinkingen en paniek aanvallen, heb ik dit met de nodige hulp nu eindelijk onder controle. Het laatste half jaar ben ik de baas over mijn lichaam en dit voelt ongelofelijk fijn. Ik kan werken zonder paniek aanval, ik weet tijd vrij te maken in mijn drukke dienst voor de kinderen, durf “mijn” stagiaire aan het werk te zetten. Mijn onzekerheid maakt plaats voor bewustzijn en mijn paniek maakt plaats voor kalmte. Daar heb ik toch wel zo lang op gewacht. Nu nog kalmte in mijn agenda’s vinden en ik ben helemaal zen. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s