Blog 3/7

Als je een tiener moeder bent, kun je het eigenlijk nooit goed doen. Je bent een schande. Je moet je schamen. “Toen ik jou leeftijd was, speelde ik nog met poppen!!” 

Nou, Oke. Ik was wel jong, maar met poppen spelen op m’n 16e? Toen schrok ik er van. Nu lach ik deze mensen hard uit. Denk om je hart. 

In de eerste jaren van Colin’s leven had ik een betere moeder kunnen zijn. Was het niet zo geweest dat ik psychisch zwaar mishandeld werd door een narcist. Daardoor heb ik me een lange periode erg schuldig gevoeld over zijn jonge jaren. Heb ik mijn kind slecht opgevoed? De omstandigheden waren alles behalve goed, een jonge meid die op het punt staat om weg te gaan en om nooit meer terug te keren. 

Gelukkig heb ik mezelf kunnen herstellen. Nu, jaren later is Colin 11. Vandaag is hij mee geweest met opa en oma naar Freek Vonk. Zijn voorbeeld en grootste held. Wat heeft het ventje genoten. Thuis komt hij met zijn souvenier binnen en verteld over zijn dag. Zijn ogen glimmen van enthousiasme en dat is hoe ik hem het liefst zie. Dit is wat hij wil zijn, een bioloog, wereldreiziger. 

Dan ineens krijg ik een kadotje, omdat ik altijd zo veel voor hem doe. En omdat ik zo lief voor hem ben. In plaats van dat hij zijn zakgeld heeft gebruikt om iets te kopen in Amsterdam, heeft hij bij de intratuin een uiltje gekocht. Ik ben DOL op uiltjes. Alleen al het feit dat hij dit onthoud maakt me emotioneel. 

Hij weet voor de helft niet hoe moeilijk onze eerste jaren samen zijn geweest. Maar wat is hij speciaal. Speciaal op zijn manier. En wat ben ik trots.. trots op een ventje wat de wereld gaat veroveren. Nu de stempel van tienermoeder begint te vervagen kan ik alleen maar lachen om alle opmerkingen van toen. 

Toen jullie speelden met poppen, begon ik met de opvoeding van een buitengewoon mannetje. Een jongen die de wereld gaat onderzoeken. Een jongeman die de wereld les zal geven. Is het niet in een vak, dan zal het zijn met zijn pure goede hart. Want dat heeft hij. Een hart van goud. 

Advertenties

Een reactie op “Blog 3/7

  1. Het leven van een tienermoeder is zeker zwaar. Je word beoordeeld en veroordeeld. Iedere stap die je zet word onder een vergrootglas gelegd. Maar wat een mooie slimme jongen, is die lieve Colin geworden. Hij is zo gevormd door jou opvoeding, aandacht en vooral onvoorwaardelijke moederliefde. Je mag en kunt zeker heel erg trots op jezelf zijn. Ik ben dat zeker en weet velen met mij. Je moetie

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s