Blog 4/7

Vandaag op het werk kreeg ik te horen dat ik dingen eens uit handen moest geven. Nou, Uhm sorry maar dat is niet aan mij besteedt! Nu voel ik me echt niet superieur, maar als ik ergens aan begin dan maak ik het ook zelf af. Ik ben vaak bang dat een ander het niet goed afrond zoals ik dat zou willen en daarom doe ik het dan maar zelf.

Handig voor anderen, tijd rovend voor mezelf. Kun je dat ook leren?? Dingen uit handen geven? Misschien wel… maar of ik daar al aan toe ben? Als ik er zelf voor kies om iets te doen, dan doe ik dat met plezier. Misschien hoor je me wel eens vloeken of zuchten, maar dat is niet omdat ik baal dat ik degene ben die de taken op zich neem.

Soms functioneer ik gewoon beter met een vloek her en der. Even zuchten en weer door. Het is als ik het zo opschrijf bijna een bevalling te noemen! Wel moet ik grenzen voor mijzelf gaan stellen aan de privé uren die ik aan mijn werk besteed. In het rokershok zegt een collega droog; “de rest pleurt ook alles van zich af als de dienst voorbij is, waarom zou jij dan dagelijks te lang blijven?” Daar zit natuurlijk wel een kern van waarheid in. Er zijn collega’s van de klok en de mensen zoals ik die soms gewoon wat langer blijven. Dit is en blijft toch een eigen keuze voor iedereen.

Noem het een hart voor de zaak, controle freak. Whatever. Ik leer vanzelf dingen uit handen te geven, tot die tijd blijf ik mezelf goed bezig houden. Is dit niet op het werk, dan is het wel thuis. Mijn hersens staan in iedergeval nooit stil.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s