Blue Monday

Steeds meer winkels en reclames spelen in op deze dag. De een weet niet eens wat Blue monday voor moet stellen. De ander gelooft er heilig in dat het deprimerende gevoel van deze meest ellendige maandag serieus te voelen is.

Op Blue Monday is de gezelligheid van de feestdagen naar de achtergrond verdwenen en zijn goede voornemens alweer verdrongen of verbroken. De vakantie is nog lang niet in zicht. De blauwe enveloppen vallen op de deurmat. Ook het weer werkt niet mee: het is donker, koud en nat. 

Het lijkt een beetje alsof de media inspeelt op depressie. Een gat in de markt. Blue monday korting! Toch zit er een kern van waarheid in, het fijne gevoel van de feestdagen is inmiddels verdwenen, de goede voornemens waarop je samen heb geproost zijn al weer zo goed als vergeten. 

De winter is voor mijzelf niet makkelijk, een winterdepressie duikt al jaren lang steeds weer omhoog. Toch valt het dit jaar mee, het leven is steeds meer in balans. Het grappige is, de reclame makers vergeten een heel belangrijk detail. Dit is de week waarin het loon zo goed als op is. De kadotjes zijn inmiddels opgeruimd, het inpakpapier staat in de container aan straat. Dus, leuk idee maar niet heel reëel. 

In ons huis is geen somber gevoel te merken, we staan met ons gezin aan het begin van een nieuw avontuur. We hebben zo lang gewacht op dit moment en zijn er dan ook zo aan toe. Woensdag de sleutel van ons nieuwe paleisje. Wat een geschenk. Elk jaar proosten Rob en ik op een beter jaar. Ik zal er geen doekjes om winden, we hebben het ontzettend zwaar gehad de eerste jaren van ons huwelijk. 

Wordt dit jaar dan het keerpunt? Tot nu toe ziet het er uit alsof dit het jaar gaat worden. Het jaar waarin we verhuizen. Het jaar waarin we al klussend ons 9e huwelijksjaar  tegemoet zullen gaan. Wij hebben dit jaar in onze handen en ik ben niet van plan dit los te laten. 2017 is van mij. 

Voor de lieve mensen die nu wel veel last hebben van dit dipje, verwen jezelf. Maak een momentje vrij om te ontspannen. Wandel in het bos, maar zoek het geluk vooral bij jezelf. Van binnen. Zoals toegesproken werd in het seminar waar ik ben geweest; geluk vind je niet buiten. Geluk moet je van binnen zoeken. Bij jezelf. 

Wees dus een beetje lief voor jezelf, morgen een beetje extra. 

-X-

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s