Even niets

Als je om je heen kijkt begin je het langzaam te zien. Mensen zijn toe aan vakantie, jaloers op de collega’s die inmiddels vakantie hebben. De kinderen zijn moe. Dood moe om precies te zijn.

Colin en Esmée gaan elke dag met meer moeite uit bed, stribbelen elke ochtend meer tegen. Ze zijn klaar. Leeg. De kinderen uit de buurt en die van ons krijgen om alles ruzie, huilen om het kleinste dingetje. Ze zijn zo toe aan niets doen.. als volwassene vergeten we nog wel eens hoe zwaar het leven van onze kinderen is. Ze moeten zo veel van zichzelf laten zien, toets na toets. Gesprek na gesprek. Daarnaast moeten ze naar zwemles, muziekles, voetbal, judo, turnen en ga zo maar door.

Ze moeten voor mijn gevoel zelfs teveel. Daarom kies ik er voor geen planning te maken deze vakantie. Geen planning tot zo ver natuurlijk, de enige planning zal als houvast voor het gezin dienen. En als dit zou betekenen dat wij de eerste week van de vakantie alleen maar uitslapen en netflix kijken dan is het maar zo. Ik gun mijzelf en mijn gezin rust. Als ik naar Colin, onze puber kijk zie ik dat hij het liefst de hele dag op bed wil liggen om te chillen. Wie ben ik om dit van hem af te pakken? Daar verwacht ik van de kinderen dan ook een tegen compensatie voor. Wij geven hun de rust die zij nodig hebben, daarin tegen verwacht ik van de kinderen dat zij ons diezelfde rust ook terug gaan geven. Samen de klusjes, samen chillen.

Alleen al door dit op papier te zetten krijg ik een gevoel van rust. Laat de vakantie maar beginnen!

Advertenties

2 reacties op ‘Even niets

  1. En dan is het vakantie en vliegen de dagen zo voorbij dat het weer het routine werk wordt.
    Ik moet ook nog even wacht voor vakantie, maar vind het altijd leuk als de anderen allemaal terug komen ga ik genieten 🙂

    Aum Shanthi

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s